torstai 25. lokakuuta 2018

Syysloma 42

Syysloman ajankuluksi osui muuttoni mutta onneksi ystävien avustuksella se saatiin tehtyä ja loma viikon aikana oli aikaa saada tavarat paikoilleen.

Muuttorumban jälkeen oli kiva päästä luontoon ja yksi kohde oli Pippurinsuo, jossa en aiemmin ollut käynyt vaikkakin aika lähellä olen asunut. Usein on tullut ajettua ohi, parempi myöhään kuin ei milloinkaan 🙂



Löytyipä taas laavu, jonne joskus lähteä lähialue retkeilemään eikä ole pelkoa että olisi liikaa väkeä 😁



.   
                             Pippurinsuon ruskaa

Tuli käytyä ihastelemassa Liesjärven ihania maisemia.



Ystäväni kanssa lähdimme etsimään Liesjärven luolaa, jota jättiläisten rakentamaksi Kyynärän muinaislinnaksi kutsutaan. Löysimme aika helposti luolan tai paremminkin luolat. Ei voinut olla huomaamatta isoja lohkareita. Kävelimme uteliaina suunnaten itsemme tummana kutsuviin luolan aukkoihin joita löytyi useita. Osa aukoista oli pieniä mutta löysimme niitä joihin mahtui sisälle.

Ilveksenluolakallion muinaislinna luolineen on yksi niistä Liesjärven salaisuuksia, joista valtaosa kansallispuiston kävijöistä jää paitsi käveltyään tietämättömänä ohitse.

Erääseen luolaan kavutessani huomasin että jokin loisti pimeässä. Siellä se luolan pöllö odotteli meitä silmät kiiluvina 🙂

Luolasta oli upea ihastella taivasta ja auringon valoa.



Syysloman päätteeksi lähdimme ystäväporukalla lauantaina Repoveden kansallispuistoon. Olimme ajoissa varanneet sieltä varauskodan jonne oli parkkipaikalta neljä kilometriä. Asetuimme "taloksi" ja lähdimme patikoimaan, Repoveden kansallispuiston upeisiin maisemiin.


Kyllä maisemat taas palkitsivat patikoijaa. Jääkausi on muotoillut Olhavan seinämän. Korkeimmillaan 50 metriin kohoava seinämä on vaikuttava näky. Olhava on maamme merkittävin kalliokiipeilykohde, eikä suotta.







Ilta oli kiva päättää nokipannukahvitteluun, makkarakin maistui sekä kodassa paistoimme vielä lettuja. Uniongelmista kärsivänä nukuin aamu kahdeksaan 👍👍👍


                               Tervajärvellä juotiin kahvit

Sain lainata ystäväni sähköpyörää jolla mäet joutuin pyöräilin ylös. Suosittelen ottamaan mukaan sähköpyörän mikäli sellaisen omistaa.  Monessa paikassa niitä saa nykyisin vuokrata. Sähköpyöräily tuo uusia ulottuvuuksia retkeilyyn.

Mustalammenvuoren näköala tornista oli upeat maisemat. Suosittelen käymään Repoveden kansallispuistossa. Itselläni oli ensimmäinen kerta mutta vielä jäi näkemättä paljon. Tänne on päästävä vielä uudelleen.

Taas on pakko todeta että kyllä Suomessa on upeita luontokohteita ja valitettavasti kuviin ei pysty tallentamaan sitä tunnetta jonka paikan päällä kokee.

Pääsimme testaamaan GPS paikanninta koska nyt olimme siellä missä ei puhelimen kenttää ollut. Kartta ja kompassi harjoitusta olisi täällä saanut aidossa ympäristössä mutta kompassi jäi kodalle reppuun 😐😕🙃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesälomalla retkeilyä ja omatoimista opiskelua Vko 22-24

Retkeilyä ja luontoilua ystävän kanssa Aina ei tarvitse lähteä kauaksi ulkoilemaan joten kävelylle lähdimme Ypäjän seudulle. Met...